Hue Jackson
Hue Jackson - © ANP

USA Update: Hard Knocks´ Hue Jackson ontslagen bij Cleveland Browns, record Klay Thompson

30 oktober 2018
Cleveland Browns heeft afscheid genomen van Hue Jackson. De coach, die dit seizoen een hoofdrol speelde in de serie Hard Knocks, werd maandag op straat gezet.

De Browns kenden een dramatische periode onder de 53-jarige Jackson, die sinds 2016 de scepter zwaaide in Cleveland.

Hij verloor in zijn eerste jaar veertien wedstrijden op rij, voordat hij zijn enige zege boekte en het seizoen als hekkensluiter in de NFL afsloot (1-15). De Browns wisten vorig jaar zelfs geen enkele overwinning te registeren.

Jackson kreeg dit jaar alsnog een nieuwe kans, maar de ploeg bivakkeert inmiddels weer in de onderste regionen. Na een hoopvolle start met een gelijkspel en twee zeges in de eerste vijf wedstrijden, gingen de Browns drie keer op rij onderuit.

Jackson vertrekt zodoende uit Cleveland met slechts drie zeges, een gelijkspel en 36 nederlagen op zijn conto.

Alle afleveringen van de serie Hard Knocks 2018 over Cleveland Browns zie je hier.

Thompson zet record driepunters op veertien
Klay Thompson heeft zich in de recordboeken van de NBA geschoten. Hij maakte voor Golden State Warriors in de wedstrijd tegen Chicago Bulls veertien driepunters.

De 28-jarige Thompson passeerde teamgenoot Stephen Curry, die in november 2016 het oude record op dertien driepunters had gebracht.

Thompson maakte in totaal 52 punten voor de Warriors, die het uitduel in Chigaco wonnen met een monsterscore van 149-124. Halverwege leidde de regerend kampioen al met 92-50.

Die score van 92 was de hoogste ooit voor een bezoekende ploeg. Ook de kloof van 42 punten bij rust was zeldzaam groot in de NBA. Golden State verstevigde door de riante overwinning de koppositie in de Western Conference.

Los Angeles Lakers leed de vijfde nederlaag van het seizoen. Hoewel vedette LeBron James zich onderscheidde met 29 punten, 10 rebounds en 7 assists, kon hij niet voorkomen dat de Lakers met 124-120 verloren van Minnesota Timberwolves.

Gerelateerd