John van den Brom
John van den Brom - © Pro Shots

Van den Brom toe aan succesje: "Het vertrouwen bij AZ is broos"

30 oktober 2018
Na drie nederlagen op rij is AZ hard toe aan een succesje. In de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo, woensdag in Alkmaar, kan de weggezakte ploeg van trainer John van den Brom het sportieve herstel inzetten. De vraag is of de Alkmaarders momenteel de verrassende nummer zes van de Eredivisie aan kan.

"Het grootste probleem is het vertrouwen", erkent Van den Brom op de website van AZ. "Natuurlijk is het rot om te verliezen. We komen tegen FC Utrecht en sc Heerenveen op een 1-0 voorsprong, maar het echte doordrukken en de voorsprong verder uitbouwen, lukte nog niet. Ik wil daarmee aangeven hoe broos het vertrouwen is. Het is heel simpel: we hebben een resultaat nodig."

Van den Brom heeft begrip voor de groeiende onvrede onder de Alkmaarse aanhang. "Als je naar het stadion komt, wil je een mooie en leuke wedstrijd zien. Dat is logisch. We hebben het publiek vorig jaar verwend en dat willen ze elke week zien, maar dat is er op dit moment even niet bij. Dat laten ze blijken. Maar vergeet niet, de teleurstelling bij de supporters is net zo groot als bij onszelf."

VVV-Venlo moet het in Alkmaar doen zonder Roel Janssen. Hij is geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd afgelopen vrijdag tegen FC Emmen (1-1). De tuchtcommissie van de KNVB nam het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal over: vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. VVV-Venlo overweegt nog in beroep te gaan tegen deze straf. (FOX Sports/ANP)