Samenvatting PSV - RKC Waalwijk

Gigantische afgang voor PSV: RKC bekert verder

30 oktober 2018
RKC Waalwijk heeft voor een enorme stunt in de TOTO KNVB Beker gezorgd door PSV uit te schakelen. De Keuken Kampioen Divisionist kreeg de landskampioen na verlenging op de knieën: 2-3.

Mark van Bommel koos ten opzichte van het gewonnen uitduel met FC Groningen elf andere spelers aan de aftrap te laten verschijnen. Desondanks leek na 23 seconden de Waalwijkse hoop op een stunt vervlogen toen Érick Gutiérrez raak schoot door een blunder van RKC-keeper Etienne Vaessen. Een monsterscore leek in de maak, maar niets bleek minder waar.

RKC beet na de 1-0 meermaals van zich af en dat resulteerde na een halfuur spelen in de terechte gelijkmaker van Ingo van Weert. De verdediger kopte uit een corner fraai binnen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en dus zag Mark van Bommel zich genoodzaakt in te grijpen. Donyell Malen en Ramon-Pascal Lundqvist kwamen binnen de lijnen, maar het was opnieuw een persoonlijke fout van Vaessen die de 2-1 inleidde. De keeper leverde de bal gemakkelijk in, waarna Mauro Júnior na een mooie actie de op wat leek bevrijdende treffer binnenschoot. 

RKC toont veerkracht
In de blessuretijd kwam de Keuken Kampioen Divisionist echter weer op gelijke hoogte. Darren Maatsen maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van RKC en sleepte zodoende een verlenging uit het vuur. 

Daarin bleek dat RKC de langste adem had. Maatsen schoot - nadat bij PSV ook Hirving Lozano binnen de lijnen was gekomen - na 109 minuten voetballen de 2-3 binnen, waarna PSV niet meer bij machte was het tij te keren. (FOX Sports)