Samenvatting AFC - TOP Oss

AFC verrast in waterballet ook TOP Oss

30 oktober 2018
​AFC blijft verrassen in de TOTO KNVB Beker. Na de 5-0 zege op Telstar in de eerste ronde was de ploeg uit de Tweede Divisie ook te sterk voor TOP Oss: 1-0.

De ploeg uit Amsterdam won in het Olympisch Stadion met 1-0. Yordi Teijsse maakte na ruim een uur het enige doelpunt.

TOP eindigde de wedstrijd met tien man. Met nog een paar minuten op de klok moest verdediger Lorenzo Piqué voortijdig van het veld.

Kozakken Boys te sterk voor Almere
Ook de amateurs van Kozakken Boys zorgde voor een verrassing door Almere City uit te schakelen. In de extra tijd bezorgde Ahmed El Azzouti Kozakken Boys de 2-1 zege.

Hij had zijn ploeg ook al op voorsprong gebracht. Stijn Meijer maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor Almere City, maar verder kwam het team uit de eerste divisie niet.

Overige uitslagen
FC Twente haalde wel de derde ronde. In Enschede won de ploeg met 4-2 van Noordwijk. Voor rust leidde Twente met 3-1 dankzij twee treffers van Javier Espinosa en een doelpunt van Aitor Cantalapiedra.

Emiel Wendt scoorde voor Noordwijk. Hij leek de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de avond na rust nog even spannend te maken, maar Rafik Zekhnini bepaalde de eindstand in blessuretijd op 4-2.

Cambuur wint in Leeuwarden nipt van de Koninklijke HFC: 2-1. Ook Roda JC heeft - tegen de verhoudingen in - de volgende ronde bereikt. Een schitterende goal van Mohamed El Makrini was genoeg om te winnen van de amateurs van SV Urk. (FOX Sports/ANP)