Samenvatting De Graafschap - PEC Zwolle

Ontketende Flemming schiet PEC met vier goals naar volgende ronde

30 oktober 2018
PEC Zwolle heeft ten koste van De Graafschap de achtste finales van de TOTO KNVB Beker bereikt. In Doetinchem eindigde het duel in een 2-5 overwinning voor de bezoekers uit Zwolle. Zian Flemming was de grote man bij PEC, hij scoorde maar liefst vier keer.

Na iets meer dan twintig minuten leidden de bezoekers al met 0-2 in Doetinchem, beide goals kwamen van Flemming. Vlak voor rust completeerde diezelfde Flemming zelfs zijn hattrick en bracht de stand halverwege op 0-3.

Javier Vet deed vroeg in het tweede bedrijf met een knappe kopbal wat terug namens de thuisclub, maar even later was de marge alweer drie. Mike van Duinen maakte de 1-4 en leek het duel in het slot te gooien. Niets was minder waar, want de thuisclub rechtte wederom de rug en kwam door een goal van Erik Bakker terug tot 2-4.

Verder dan deze aansluitingstreffer kwam de ploeg van Henk de Jong niet meer. Met zijn vierde van de avond krikte Flemming twintig minuten voor tijd de stand zelfs nog naar 2-5.

De Graafschap, vijftiende in de Eredivisie, verzuimde tegen PEC de fraaie thuiszege afgelopen zaterdag tegen Excelsior (4-1) een passend vervolg te geven. (FOX Sports)