Salar Azimi
Salar Azimi - © Pro Shots

Nederlandse ondernemer neemt Belgische amateurclub over

31 oktober 2018
Salar Azimi heeft de Belgische amateurclub Patro Eisden Maasmechelen overgenomen. De ondernemer uit Aardenburg maakte het nieuws vanmiddag bekend tijdens een persconferentie in het stadion van de club. Azimi, die ook voorzitter is, sprak de ambitie uit de club naar het profvoetbal te brengen.

Volgens Omroep Zeeland stapt de miljonair hiermee in een noodlijdende club, die zonder Azimi failliet was gegaan. Hoeveel de geboren Iraniër voor Patro Eisden Maasmechelen betaalt is niet bekendgemaakt.

Salar Azimi heeft zich vaker bemoeid met voetbalclubs in Nederland en België. Begin dit jaar wilde de miljonair het noodlijdende Roda JC overnemen. Ook liet hij weten interesse te hebben in de Belgische club KV Oostende. Vorig jaar gaf de ondernemer 110.000 euro aan NAC Breda, omdat de club promoveerde naar de Eredivisie.

De aankoop door Azimi is opvallend, want Maasmechelen ligt in Belgisch Limburg, op zo'n twee uur rijden van zijn woonplaats. Azimi kreeg dan ook de vraag wat hij met de club heeft. Daarop zei hij: "In Iran geldt het gezegde: je gaat eerst trouwen en later word je wel verliefd."

De broer van Salar Azimi is benoemd tot ondervoorzitter van de club. Net als oud-international Stijn Stijnen, die ook trainer van het eerste elftal is. Patro Eisden Maasmechelen speelde begin jaren '60 in de Eerste Klasse, het hoogste niveau in België. Dat duurde maar een jaar, daarna speelde de club steeds in de Tweede, Derde of Vierde Klasse. Sinds 2016 is het een amateurclub.

De nieuwe baas belooft aan alle supporters die vrijdag naar de wedstrijd komen gratis drank. (FOX Sports)