Samenvatting FC Emmen - ODIN

Amateurs ODIN '59 stunten door uitschakelen FC Emmen

31 oktober 2018
Derde Divisie-club ODIN '59 heeft verrassend Eredivisionist FC Emmen uitgeschakeld in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De club uit Heemskerk zegevierde in Drenthe met 1-3.

Nigel Hardenberg was de grote man bij de bezoekers. Hij kwam in het laatste kwartier twee keer tot scoren en bezorgde daarmee zijn ploeg een sensationele zege.

Glenn Bijl had na ruim een kwartier de score nog wel geopend voor het teleurstellende FC Emmen. Ahmed Al Mahdi zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker. Na de pauze maakte Hardenberg het verschil.

Advocaat door met FC Utrecht
FC Utrecht blijft onder de nieuwe trainer Dick Advocaat goed presteren. De bekerwedstrijd tegen Derde Divisie-club ASWH leverde een dikke overwinning op: 5-1.

Voor de thuisclub kwamen Sander van de Streek (twee), Gyrano Kerk, Joris van Overeem en Cyriel Dessers tot scoren. Na een foutje bij Willem Janssen kon Jesper van den Bosch namens ASWH de gelijkmaker laten aantekenen.

Heerenveen na rust langs hoofdklasser
sc Heerenveen had het bij hoofdklasser Groene Ster (1-3) relatief moeilijk. Bij de rust leidde de Limburgse ploeg verrassend met 1-0 door een doelpunt van Chefrino Eind. Na de pauze nam de Friese ploeg alsnog afstand van Groene Ster. Ben Rienstra, Arber Zeneli en Sam Lammers kwamen voor de bezoekers tot scoren.

Willem II versloeg Spakenburg in eigen huis met grote cijfers: 5-0. De Tilburgse treffers kwamen op naam van Donis Avdijaj (twee), Fran Sol (twee) en Daniel Crowley. (FOX Sports/ANP)