Fred Rutten
Fred Rutten - © Pro Shots

Rutten solidair met Allach en stapt op als trainer Macabbi Haifa

1 november 2018
Trainer Fred Rutten is opgestapt als hoofdtrainer van Maccabi Haifa. Hij volgt het voorbeeld van technisch directeur Mo Allach die woensdag al afscheid nam van de club uit Israël.

"Mo Allach heeft mij hier naartoe gehaald", vertelt hij op de website van Maccabi Haifa. "Ik ben solidair met hem en verbind mijn toekomst bij deze club aan hem."

Rutten adviseert sinds mei ook de raad van commissarissen van FC Twente. Hij tekende in januari van dit jaar bij Maccabi Haifa, dat slecht aan het seizoen is begonnen. De club staat achtste op de ranglijst.

Allach haalde ook aanvaller Michiel Kramer en verdediger Etiënne Reijnen naar Maccabi Haifa. Rob Maas en Arno van Zwam waren de assistenten van Rutten.

De directeur gaf geen uitgebreide verklaring voor zijn vertrek. "Het is geen gemakkelijk moment, maar dat is voetbal", reageert hij op de website van de voetbalclub uit Israël. "Maccabi is een grote club. Het was een eer om hier te werken." (FOX Sports/ANP)

Vandaag op FOX Sports - 2 november

2 november 2018
Vandaag op FOX Sports - 2 november
Veel voetbal uit de Keuken Kampioen Divisie, met onder meer MVV - Sparta en FC Twente - RKC. Ook in de Eredivisie wordt er gevoetbald, Excelsior...