Robin van Persie en Nicolai Jørgensen
Robin van Persie en Nicolai Jørgensen - © Pro Shots

Feyenoord met Van Persie, Jørgensen en vier andere namen tegen ADO

1 november 2018
Feyenoord begint met vier wijzigingen in de ploeg aan het duel met ADO Den Haag in de TOTO KNVB Beker. Net als tegen Ajax starten Nicolai Jørgensen en Robin van Persie in de basis.

Ten opzichte van de verloren Klassieker zijn doelman Kenneth Vermeer, de vleugelverdedigers Bart Nieuwkoop en Tyrell Malacia en aanvaller Sam Larsson nieuw in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. Zij vervangen Justin Bijlow, de geschorste Jeremiah St. Juste, Calvin Verdonk en Jens Toornstra.

Door de nederlaag in Amsterdam verloor Feyenoord de aansluiting met Ajax en PSV, die nu respectievelijk al vijf en tien punten meer hebben. De bekerwinnaar werd in augustus al uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League.

Net als vorig jaar lijkt het toernooi om de Dennenappel de enige mogelijkheid voor Feyenoord om nog iets van het seizoen te maken. Afgelopen seizoen veroverde de ploeg van Van Bronckhorst de beker door AZ in de finale te verslaan.

ADO zonder spits
Bij ADO staat Robert Zwinkels onder de lat. De 35-jarige doelman mag de bekerwedstrijden keepen, in de competitie is Zwinkels reserve achter Indy Groothuizen. De terugkeer van de Haagse aanvoerder Aaron Meijers na een schorsing gaat ten koste van Tomás Necid, wat betekent dat ADO om 20.45 uur zonder spits begint in De Kuip.

ADO Den Haag en Feyenoord troffen elkaar de afgelopen twee seizoenen ook al in de beker, steeds in Rotterdam. Feyenoord won beide duels, met 5-1 (2016-2017, derde ronde) en 2-0 (2017-2018, eerste ronde). (FOX Sports/ANP)