Samenvatting N.E.C. - Fortuna Sittard

Veerkrachtig Fortuna knikkert N.E.C. uit bekertoernooi

1 november 2018
Fortuna Sittard was in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker nipt te sterk voor N.E.C. In Nijmegen eindigde het duel in een 2-3 overwinning voor de bezoekers.

Na 20 minuten zorgde rechtsback Terry Lartey Sanniez voor de 1-0 voor N.E.C. met een hard schot in de korte hoek. Binnen een minuut lag de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Mark Diemers faalde niet vanaf elf meter en bracht de bezoekers op gelijke hoogte.

N.E.C. had niet lang nodig om de marge van één weer te herstellen. Binnen het halfuur stonden de Nijmegenaren weer op voorsprong, clubtopscorer Sven Braken was de maker van de 2-1. Kort voor rust was Joey van den Berg dichtbij een derde treffer. De middenvelder raakte de paal.

Een fraaie uithaal van Finn Stokkers zorgde in de 65ste minuut voor de verdiende gelijkmaker. Kort daarna kreeg Lazaros Lamprou een reuzekans op de 2-3, maar hij raakte het aluminium boven N.E.C.-doelman Marco van Duin.

Beide ploegen oogden vermoeid in de slotfase. Lars Hutten deed vijf minuten voor tijd wat Lamprou eerder naliet en maakte de winnende voor Fortuna Sittard. De invaller stond nog geen zeven minuten in het veld toen hij scoorde. 

Zo wist de thuisploeg uit Nijmegen zich niet te revancheren voor de pijnlijke competitienederlaag van vorige week voor eigen publiek tegen TOP Oss: 1-5. (FOX Sports)