Oussama Idrissi
Oussama Idrissi - © Pro Shots

Idrissi in voorselectie nationale ploeg Marokko

2 november 2018
Oussama Idrissi is opgenomen in de voorselectie van de nationale ploeg van Marokko, meldt AZ. Daarmee lijkt de aanvaller de keuze tussen Nederland en Marokko te hebben gemaakt.

Het is voor het eerst dat Idrissi door bondscoach Hervé Renard in de voorlopige selectie van Marokko is opgenomen. De Noord-Afrikanen spelen tussen 16 november en 20 november interlands tegen Kameroen en Tunesië. Over tien dagen maakt Renard zijn definitieve selectie bekend.

De aanvaller van AZ  heeft elf interlands voor Jong Oranje achter zijn naam staan, waarin hij drie keer scoorde. Voor de Alkmaarders was Idrissi dit seizoen vier keer trefzeker en gaf hij twee assists in tien Eredivisie-duels.

Renard gaf eerder aan Idrissi graag bij de selectie te voegen. "Hij had allang bij ons kunnen zijn. Alleen wenst hij eerst zijn avontuur bij Jong Oranje te volbrengen", aldus de bondscoach in een interview met L'Observateur du Maroc.

Volgens AZ heeft Idrissi nog niet bepaald waar zijn voorkeur naar uitgaat, Nederland of Marokko. Als een speler eenmaal een officiële A-interland voor een land heeft gespeeld, kan hij niet meer voor een ander land uitkomen. (FOX Sports / ANP)

De wedstrijd Marokko - Kameroen is vrijdag 16 november om 20:00 te zien bij FOX Sports.

 

Balkanlanden denken aan WK 2030

2 november 2018
Balkanlanden denken aan WK 2030
Griekenland wil samen met Bulgarije, Roemenië en Servië proberen het WK voetbal van 2030 binnen te halen. De vier Balkanlanden gaan onderzoeken...