World Series Game 5: Los Angeles Dodgers - Boston Red Sox

USA Update: Nieuw megacontract Kershaw bij Dodgers, Warriors winnen weer

3 november 2018
Superster Clayton Kershaw zal langer te bewonderen zijn in het shirt van Los Angeles Dodgers. De 30-jarige pitcher kwam met de verliezend World Series-finalist een nieuw megacontract overeen.

Kershaw, door menigeen gezien als de beste werper van zijn generatie, tekende een nieuw contract voor de komende drie jaar. Hij kan daarmee volgens ESPN rekenen op een bedrag van 93 miljoen dollar (81 miljoen euro), 28 miljoen dollar meer dan wat zijn verouderde overeenkomst tot 2021 nog waard was.

De ace verloor afgelopen maand voor de tweede keer op rij de World Series met de Dodgers. De ploeg uit Los Angeles ging met 1-4 onderuit in de best-of-seven tegen Boston Red Sox. Kershaw kwam tweemaal in actie, maar kreeg beide keren een loss achter zijn naam, in Game 1 en 5. Vorig jaar was Houston Astros met 3-4 te sterk voor de Dodgers.

Kershaw speelt sinds 2008 in Los Angeles, het team waar ook Oranje-international Kenley Jansen voor uit komt. Hij won onder meer drie keer de prijs voor de beste werper van de National League en werd zeven keer verkozen tot All Star.

Koplopers Warriors blijft winnen
Golden State Warriors blijft winnen in de NBA. De kampioen van vorig seizoen won met 116-99 van de Minnesota Timberwolves.

Sterspelers Kevin Durant en Stephen Curry hadden met respectievelijk 33 punten en 28 punten een groot aandeel in de zevende zege op rij. Golden State is met negen overwinningen de koploper in de Western Conference.

Klay Thompson maakte aan het begin van het vierde kwart met tien punten een achterstand van de Warriors goed. Bij de Timberwolves moest Derrick Rose al vroeg naar de kant met een enkelblessure, een forse tegenvaller voor de basketballer die afgelopen week nog vijftig punten scoorde tegen Utah Jazz. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd