Samenvatting PSV - Vitesse

PSV evenaart record bij moeizame zege op Vitesse

3 november 2018
Mark van Bommel heeft al in zijn eerste seizoen bij PSV een record te pakken. Zijn ploeg won ook de elfde competitiewedstrijd, tegen Vitesse, dankzij een doelpunt van Luuk de Jong (1-0). Van Bommel evenaarde daarmee het Eeredivisie-record van Morten Olsen, die in 1997 bij Ajax begon met elf zeges.

De overwinning op de Arnhemse subtopper kwam wel moeizaam tot stand. PSV speelde ruim 75 minuten met een man meer, omdat verdediger Danilho Doekhi in zijn vierde Eredivisie-wedstrijd namens Vitesse al voor de tweede keer met rood van het veld werd gestuurd.

De vervanger van de geblesseerde Maikel van der Werff haalde in de veertiende minuut de doorgebroken Hirving Lozano onderuit. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük twijfelde geen moment en stuurde Doekhi van het veld. De twintigjarige verdediger, een neefje van Winston Bogarde, kreeg bij zijn competitiedebuut tegen Feyenoord ook al rood.

De supporters van PSV gingen er eens goed voor zitten en hoopten op een doelpuntenregen tegen de tien Arnhemmers. Het kostte de Eindhovenaren, die zich eerder in de week met een B-team in de beker lieten verrassen door RKC Waalwijk, echter bijzonder veel moeite om het numerieke overwicht ook op het scorebord tot uiting te brengen. De tien van Vitesse hielden geruime tijd zelfs zonder al te veel problemen stand.

De grootste kans voor rust was voor Steven Bergwijn, terug in de basis na twee weken afwezigheid vanwege een blessure. De aanvaller kon alleen op doelman Eduardo af gaan, maar hij wist de Portugese routinier niet te passeren. De 36-jarige doelman voorkwam met een knappe reflex ook een eigen doelpunt van Rasmus Thelander. De Deense verdediger was al vroeg in het veld gekomen voor Navarone Foor om de defensie van Vitesse na het wegsturen van Doekhi weer op orde te krijgen.

Met een man minder was Vitesse na een uur spelen zowaar dicht bij de openingstreffer. PSV-doelman Jeroen Zoet voorkwam echter een doelpunt van spits Oussama Darfalou. In de 69ste minuut wist PSV dan eindelijk het verschil te maken. Aanvoerder De Jong tikte een indraaiende voorzet van Lozano met de buitenkant van zijn voet langs Eduardo. (FOX Sports)