Het licht valt uit in De Kuip

Feyenoord - VVV gestaakt na uitvallen stadionlicht

4 november 2018
De wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo is zondag gestaakt. Al na één minuut spelen viel het licht uit in De Kuip. Technici kregen het niet voor elkaar om het probleem te verhelpen.

Na ruim een half uur wachten besloot scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd te staken.

 

"Het duurt langer dan normaal en dus moeten we de wedstrijd staken, hoe vervelend het ook is", zei Nijhuis. "Het is een avondwedstrijd, je ziet hoe snel het donker wordt. Het probleem is niet gevonden."

Het bericht dat de wedstrijd niet meer verder ging, leidde in het schemerachtige stadion tot gefluit van de fans. Onduidelijk is wanneer het competitieduel wordt gespeeld. "Dat is aan de mensen die over veiligheid gaan", aldus Nijhuis.

Maandag overleg
De KNVB gaat maandag in samenspraak met de clubs en de gemeente Rotterdam op zoek naar een nieuwe datum voor de competitiewedstrijd.

“Maandagochtend volgt zo snel mogelijk overleg tussen KNVB en de directies van beide clubs”, meldt een woordvoerder van de KNVB. “We willen de wedstrijd natuurlijk zo snel mogelijk inhalen.”

Met een Europese week voor de boeg, met wedstrijden in de Champions League en Europa League, wordt dat nog lastig zat. “We zijn gebonden aan restricties vanuit de internationale bonden. Op de tijdstippen van Europese wedstrijden mag niet gevoetbald worden. We moeten ook rekening houden met supporters die weer massaal naar het stadion moeten kunnen komen.”

Zoals gebruikelijk bij een gestaakte wedstrijd wordt deze zaak voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. Hij beslist niet alleen of een van de betrokken partijen blaam treft, maar ook of de wedstrijd weer bij de eerste seconde begint of verder gaat bij het moment van stilleggen.

De KNVB benadrukt dat maandagavond in ieder geval geen optie is, omdat dit op zo'n korte termijn niet te regelen valt. Dinsdag en woensdag zijn wedstrijden in de Champions League, donderdag in de Europa League.

Feyenoord speelt volgende week zondag in Almelo tegen Heracles. Daarna breekt de volgende interlandperiode aan.
(FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 ADO Den Haag 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Ajax 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 Feyenoord 0 0 0
9 Fortuna Sittard 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
11 PEC Zwolle 0 0 0
12 PSV 0 0 0
13 RKC Waalwijk 0 0 0
14 Sparta Rotterdam 0 0 0
15 VVV-Venlo 0 0 0
16 Vitesse 0 0 0
17 Willem II 0 0 0
18 sc Heerenveen 0 0 0