Tom Brady
Tom Brady - © FOXSports.NL

USA Update: Brady bewijst 'GOAT'-status, vierde Golden Glove Simmons

5 november 2018
Tom Brady van New England Patriots heeft eens te meer bewezen de Greatest Of All Time (GOAT) te zijn. In een onderling duel met topquarterback Aaron Rodgers van Green Bay Packers pakte de 41-jarige veteraan de overwinning: 31-17.

Uiteindelijk hoefde Brady, goed voor vijf Super Bowls, zich niet uit te sloven in Foxborough, Massachusetts met 294 yards en één touchdown.

De wedstrijd werd van tevoren gigantisch gehyped, aangezien Brady en Rodgers gezien worden als de beste quarterbacks van deze generatie en wellicht de twee beste ooit. En als zelfs Michael Jordan zich er druk om maakt, weet je dat het menens is:

Uiteindelijk trok Brady dus aan het langste eind en lijkt de onderlinge strijd beslist. De Patriots (AFC) en Packers (NFC) kunnen elkaar in de Super Bowl ontmoeten of eens in de vier jaar in het reguliere seizoen. Dat eerste lijkt dit jaar onhaalbaar voor de Packers, die met slechts drie overwinning in acht wedstrijden aan een inhaalslag moeten beginnen. Een herhaling in het reguliere seizoen zou betekenen dat Brady tot z'n 45ste doorgaat.

Golden Glove voor Simmons
Andrelton Simmons heeft voor de vierde keer een Golden Glove gekregen. De 29-jarige Antilliaan, international van Oranje, werd gekozen tot beste korte stop van de American League in de Amerikaanse topcompetitie MLB. Simmons ontving in 2013, 2014 en 2017 ook al een beeldje van een gouden handschoen.

De honkballer van Curaçao wist zich dit seizoen met Los Angeles Angels niet te plaatsen voor de play-offs. Simmons speelt sinds 2016 voor de Angels, daarvoor kwam hij uit voor Atlanta Braves.

De Golden Gloves worden jaarlijks uitgereikt aan de honkballers die in verdedigend opzicht de meeste indruk maakten. Simmons kreeg op zijn positie de voorkeur boven onder anderen Xander Bogaerts, die met Boston Red Sox de World Series won. Drie spelers van de Red Sox ontvingen een beeldje: Jackie Bradley jr., Mookie Betts en Ian Kinsler. Catcher Yadier Molina van St. Louis Cardinals kreeg al voor de negende keer een Golden Glove. (FOX Sports/ANP)