Marcus Mariota
Marcus Mariota - © ANP

USA Update: Eerste thuisnederlaag Cowboys, Murray goud waard voor Nuggets

6 november 2018
Tennessee Titans heeft Dallas Cowboys de eerste thuisnederlaag van het seizoen toegebracht. De ploeg uit Nashville was met 14-28 te sterk voor de Texanen.

Het was de eerste zege voor de runner-up in de AFC South na drie nederlagen op rij (4-4). De Cowboys staan nu met drie overwinningen tegenover vijf nederlagen op de derde plaats in de NFC East.

Mede door twee fumbles van Tennesse-quarterback Marcus Mariota kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong. Debutant Amari Cooper tekende voor zijn eerste touchdown voor zijn nieuwe club, nadat hij onlangs was overgekomen van Oakland Raiders.

Mariota herstelde zich echter goed en leverde in het vervolg van de wedstrijd drie touchdown-passes af. Na een gelijke stand halverwege (14-14) waren het Jonnu Smith en Mariota zelf die voor het verschil zorgden.

Nuggets winnen weer
Denver Nuggets blijft boven verwachting presteren in de NBA. De club boekte al zijn negende zege van het seizoen door af te rekenen met Boston Celtics: 115-107.

Jamal Murray was de grote uitblinker met 48 punten, een persoonlijke recordscore. Bij de verliezers uit Boston was Kyrie Irving de topschutter met 31 punten.

Golden State Warriors won voor de tiende keer dit seizoen. De titelverdediger was te sterk voor Memphis Grizzlies.

De ploeg uit Oakland liep uit in het derde kwart door een serie driepunters van Stephen Curry en Alfonzo McKinnie. Klay Thompson maakte de meeste punten voor de Warriors, namelijk 29.