De eSporters van de Eredivisie-clubs
De eSporters van de Eredivisie-clubs - © FOXSports.NL

De eDivisie barst los op FOX Sports

13 november 2018
Het nieuwe eDivisie-seizoen gaat dinsdag eindelijk beginnen! Met meteen een topper tussen Heracles Almelo en Ajax. In vogelvlucht gaan we naast de loting nog een keer langs de nieuwe namen en nieuwe competitieopzet.

De wedstrijden in poule A die dinsdag uitgezonden worden vanaf 15.30 uur op FOX Sports 1:  

  

Competitieopzet
De eDivisie introduceert dit jaar een nieuwe competitieopzet. In een toernooivorm met een groepsfase, play-off poule en knock-outs blijft de eSports-competitie gedurende het hele seizoen spannend. De groepsfase bestaat uit drie poules van zes clubs die telkens twee wedstrijden tegen elkaar spelen. De nummers één en twee gaan door naar de knock-outs, terwijl de nummers drie en vier in een extra play-off-poule spelen om de laatste twee plaatsen. De acht clubs die zich plaatsen voor de knock-outs strijden om de titel.

Nieuwkomers
Ten opzichte van het afgelopen eDivisie-seizoen zien we deze jaargang een hoop nieuwe gezichten. Maar liefst acht eSporters doen hun intrede in de competitie. Met vicewereldkampioen Stefano Pinna heeft PSV de eerste buitenlandse deelnemer van de eDivisie. Daarnaast zijn er ook nieuwe gezichten bij Excelsior, PEC Zwolle, sc Heerenveen, Willem II en de drie promovendi De Graafschap, FC Emmen en Fortuna Sittard. 

Loting
De loting heeft de nodige derby's opgeleverd. Zo treffen Willem II (Viri Sital) en NAC Breda (Menno Bouhuijzen) elkaar in groep B. In groep C staat Feyenoord (Jimmy Donkers) tegen Excelsior (Bas Quist) op het programma. Lev Vinken (groep A) gaat dit seizoen zijn debuut voor Ajax maken. Vinken werd vorig seizoen verhuurd aan Sparta. Daarnaast hoopt Mitchel Denkers in diezelfde groep weer hoge ogen te ogen. Hij deed de afgelopen jaargang lang mee om de titel voor de PlayStation 4, maar kwam net te kort. (FOX Sports)

Loting eDivisie | FOXSports.NL
 

Elke dinsdag, woensdag en donderdag wordt van 15.30 uur tot 17.30 uur een speeldag van de eDivisie uitgezonden op FOX Sports 1. De wedstrijden staan vanaf 17.30 uur op de website. Een dag later verschijnen de wedstrijden ook op YouTube. Daarnaast is elke vrijdag om 15.30 uur een aflevering van Studio eDivisie te zien.

Lees alles over de eDivisie op foxsports.nl/edivisie.

eDivisie Update: De kop is eraf!

13 november 2018
eDivisie Update: De kop is eraf!
De kop is eraf! Dinsdag was de start van seizoen 2018/19 in de eDivisie. Na de eerste speelronde staat Mitchel Denkers (ADO Den Haag) aan kop...