Samenvatting Excelsior - Ajax

Ajax haalt uit bij Excelsior en blijft in spoor PSV

11 november 2018
Ajax heeft een simpele zege geboekt op Excelsior en houdt daarmee koploper PSV in het zicht. De Amsterdammers lieten geen spaan heel van de Kralingers en zegevierden met maar liefst 1-7.

Erik ten Hag ruimde een basisplaats in voor Kasper Dolberg. Dat ging ten koste van David Neres, die genoegen moest nemen met een invalbeurt van een halfuur. 

Na een halfuur nam Ajax de leiding in de wedstrijd via een doelpunt van Donny van de Beek. Vlak voor rust verdubbelde Lasse Schöne de marge met een fraaie vrije trap.

Van de Beek maakte in de 52ste minuut zijn tweede en leek het duel te beslissen. Ali Messaoud leek de spanning even terug te brengen, maar de 1-3 bleek slechts een eretreffer voor Excelsior.

Ajax liep gemakkelijk uit naar 1-7 en trakteerde zo de thuisploeg op de grootste thuisnederlaag in de Eredivisie. De doelpunten werden gemaakt door Kasper Dolberg, een eigen goal van Jerdy Schouten, Hakim Ziyech en David Neres.

Het elftal van trainer Erik ten Hag blijft met de winst in het spoor van PSV, op vijf punten van de koploper. (FOX Sports)