Samenvatting Boca Juniors - River Plate (korte versie)

Spektakelstuk in eerste finale Copa Libertadores

11 november 2018
In de eerste spannende wedstrijd van de Copa Libertadores-finale hebben Boca Juniors en River Plate de punten gedeeld (2-2). Daarmee heeft River Plate de betere uitgangspositie verworven voor de return op 24 november op eigen veld.

In een gelijkopgaand duel waren de kansen in het eerste half uur schaars. Daar kwam in de 34ste minuut verandering in toen Ramón Ábila de score opende namens Boca Juniors. Na één minuut werd de stand, vanaf de aftrap, alweer gelijk getrokken door Lucas Pratto. 

In blessuretijd van de eerste helft zorgde Darío Benedetto er met een knappe kopbal voor dat de thuisploeg met een voorsprong kon gaan rusten.

Na een uur spelen kwam River Plate opnieuw langszij. Uit een vrije trap was Carlos Izquierdoz ongelukkig en kopte de bal in eigen goal: 2-2. 

De ingevallen Carlos Tévez was nog dicht bij de winnende treffer voor Boca maar zijn schot miste precisie. Vlak voor tijd verzorgde Tévez nog bijna een assist op Benedetto die vervolgens op doelman Franco Armani stuitte.

Regenval
De immer beladen derby in het befaamde stadion kon zaterdag niet doorgaan wegens hevige regenval. Het veld stond blank en op de tribunes lagen grote plassen.

De twee rivalen uit Buenos Aires staan voor het eerst tegenover elkaar in de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League in Europa. (FOX Sports)

River Plate - Boca Juniors, zaterdag 24 november om 21.00 uur LIVE op FOX Sports 4