Ezekiel Elliott
Ezekiel Elliott - © Pro Shots

USA Update: Opnieuw zeperd Eagles in eigen huis, Harden helpt Rockets aan zege

12 november 2018
Het wisselvallige seizoen van Philadelphia Eagles heeft een vervolg gekregen met een 20-27 nederlaag tegen Dallas Cowboys. Het was alweer de derde domper in eigen huis op rij voor de regerend kampioen.

Voor de Cowboys was het de tweede zege in vijf wedstrijden. De Texanen delen nu de tweede plaats in de NFC East met de Eagles (vier overwinningen, vijf nederlagen). Washington Redskins (6-3) gaat aan de leiding in de divisie.

Ezekiel Elliott was de grote man namens Dallas. De 23-jarige running back bezorgde de Cowboys aan het begin van het vierde kwart een 13-20 voorsprong.

Nadat de thuisploeg de stand weer gelijk had getrokken, was het opnieuw Elliot die met drie minuten op de klok de winnende touchdown maakte.

Dallas-quarterback Dak Prescott was succesvol met 26 van zijn 36 pogingen en overbrugde in totaal 270 yards. Spelverdeler Carson Wentz van de Eagles deed het nog iets beter met 360 yards, maar kwam in de laatste seconden net een paar extra yards tekort voor een touchdown.

Harden loodst Rockets langs Pacers
Houston Rockets heeft de eerste thuisoverwinning van dit seizoen in de NBA geboekt. De ploeg rekende af met Indiana Pacers: 115-103.

James Harden was de uitblinker bij de Rockets met 40 punten. Voor de Pacers kwam er een einde aan een reeks van vijf uitzeges.

Los Angeles Lakers won met het kleinst mogelijke verschil van Atlanta Hawks: 107-106. LeBron James, in de wedstrijd goed voor 26 punten, maakte de beslissende lay-up 15 seconden voor tijd.

Trae Young kreeg daarna in de slotseconde nog de kans om de Hawks alsnog te laten winnen, maar center Tyson Chandler van de Lakers blokkeerde het schot van Young. (FOX Sports/ANP)