Persconferentie Ronald Koeman

Koeman: "Kan me voorstellen dat De Ligt de 'prikkel' mist"

12 november 2018
Tijdens de persconferentie van Ronald Koeman voorafgaand aan het duel in de Nations League met Frankrijk licht de bondcoach zijn samenstelling van de selectie toe.

Het Nederlands elftal traint met vrijwel een volledig fitte selectie. "Alleen Frenkie de Jong had wat last", vertelde Koeman. De Jong heeft echter zelf aangegeven gewoon mee te kunnen doen.

De bondscoach werkt toe naar vastigheid. Vandaar ook dat Davy Klaassen niet is geselecteerd. Overigens werd de middenvelder van Werder Bremen wel ter discussie gesteld vanwege zijn goede prestaties in de Bundesliga. Alleen Javairo Dilrosun debuteert in de selectie. Hij vervangt de geblesseerde Arnaut Danjuma Groeneveld. Ook Ruud Vormer is er niet bij. Koeman ziet in Vormer niet de speler die past in zijn speelwijze. 

Kenny Tete is wel geselecteerd. De rechtsback van Olympique Lyon speelde dit seizoen slechts twee wedstrijden maar Koeman ziet in hem de ideale rechtback. "Ik vind Tete de meest complete rechtsback van het lijstje."

Krachtsverschil Eredivisie
Matthijs de Ligt gaf het na de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior (1-7) al aan: het krachtsverschil in de Eredivisie is groter geworden. PSV en Ajax steken er met kop en schouders bovenuit. Dat is ook Koeman opgevallen. "Ik kan me wel voorstellen dat hij de prikkel mist. In zulke wedstrijden moet het veel uit jezelf komen. Ik heb ook ervaring met dat soort wedstrijden." Wel ziet Koeman in De Ligt een speler die het uiterste uit zichzelf haalt. "Hij is een van de weinigen die zich altijd voorbereid alsof het een finale is. Maar het is wel duidelijk dat hij toe is aan een grotere competitie."

Beschermde status
Oranje wil ook een beschermde status voor de loting van het kwalificatietoernooi voor het EK van 2020 afdwingen. "Dat is voor mij eigenlijk het belangrijkste", zei bondscoach Ronald Koeman maandag even nadat al zijn 24 internationals zich gemeld hadden.

De top tien van de Nations League loot op 2 december in Dublin mee als groepshoofd. Twee van de twaalf landen in de vier poules uit de hoogste divisie van de Nations League worden bij de loting dus ingedeeld in pot 2. Zij lopen de kans dat ze aan topploegen als Frankrijk, België en Spanje worden gekoppeld. (FOX Sports)

Vandaag op FOX Sports - 13 november

13 november 2018
Vandaag op FOX Sports - 13 november
Vandaag de eerste speelronde in de eDivisie! Daarnaast volop aandacht voor Oranje in Voetbalpraat en FOX Sports Vandaag, de ATP Finals met onder...

Gerelateerd