Eli Manning
Eli Manning - © Pro Shots

USA Update: Manning draait de klok terug bij Giants, Zlatan beste debutant MLS

13 november 2018
New York Giants heeft de negatieve spiraal doorbroken. Na vijf nederlagen op rij was de ploeg van quarterback Eli Manning met 23-27 te sterk voor San Francisco 49ers.

De tegenvallende serie had gezorgd voor geruchten dat Manning binnenkort wel eens zijn basisplaats kon verliezen bij de Giants. De tweevoudig Super Bowl-winnaar liet tegen de 49ers echter zien dat hij het nog niet verleerd was.

De Giants keken aan het begin van het derde kwart nog tegen een 20-10 achterstand aan, maar kwamen langszij dankzij een tweede touchdown van Odell Beckham Jr. en een fieldgoal van Aldrick Rosa.

Met minder dan drie minuten op de klok hadden de 49ers weer een marge van drie punten te pakken, voordat Manning nog een keer opstond. De 37-jarige spelverdeler vond Sterling Shepard in de laatste minuut voor de winnende touchdown.

Het was de derde touchdown-pass van de avond voor Manning, die in totaal 188 yards overbrugde.

Ondanks de zege bivakkeren de Giants met slechts twee overwinningen in zeven wedstrijden nog altijd op de laatste plaats van de NFC East.

Ibrahimovic beste nieuwe speler in MLS
Zlatan Ibrahimovic is uitgeroepen tot beste nieuwe speler van de Major League Soccer. De 37-jarige Zweed, die in maart van Manchester United naar LA Galaxy verhuisde, won de prijs met meer dan 36 procent van de stemmen.

Ibrahimovic maakte 22 doelpunten en tekende tien assists in 27 optredens voor de ploeg uit California.

Voormalig Engels internationaal Wayne Rooney werd tweede met ruim 32 procent. De 33-jarige aanvaller scoorde twaalf keer. (FOX Sports/ANP)