NAC Breda heeft een zogenoemde kerngroep gevormd die de komende tijd het sportieve beleid van de Eredivisionist zal bepalen. Oud-speler Pierre van Hooijdonk neemt daarin zitting naast Tim Gilissen, trainer Mitchell van der Gaag en Cor van Rooij. NAC vangt daarmee het vertrek op van technisch directeur Hans Smulders, die moest wijken vanwege de slechte resultaten.
De kerngroep is, zo meldt de club, een tijdelijke oplossing. "Met deze interim-oplossing heeft NAC op korte termijn voldoende slagkracht om invulling te geven aan het sportieve beleid. Daardoor kunnen de raad van commissarissen (rvc) en commissie van aandeelhouders (cva) de zoektocht naar een nieuwe directie(structuur) op zorgvuldige wijze uitwerken.''
 
Het viertal zal zich vooral bezighouden met het versterken van de selectie in de winterstop, het onderhouden van de relatie met Manchester City, het doorzetten van de ontwikkeling van het topsportklimaat op het trainingscomplex in Zundert en de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding.
 
Van Hooijdonk zal zich als onbezoldigd adviseur richten op de aan- en verkopen, in samenwerking met Van Rooij die vanuit de aandeelhouders naar voren is geschoven. Gilissen is aangesloten vanuit het management van NAC voor de voortzetting van het ingezette beleidsplan.
 
"Met deze interim-oplossing waarborgen we het sportieve beleid van NAC en kunnen we ook per direct actie ondernemen in voorbereiding op de winterse transferperiode'', zegt Joost Gielen, voorzitter van de rvc. Van Hooijdonk gaf al vaker aan iets voor zijn oude club te willen doen: "Het is mijn bedoeling met name op de achtergrond te opereren en mijn netwerk en kennis in te zetten om NAC verder vooruit te helpen. NAC ligt mij aan het hart en staat voor een behoorlijke uitdaging, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk in beweging te komen.'' (ANP)