Geert de Vlieger
Geert de Vlieger - © Pro Shots

FOX Sports DOC's over Kanon, Lamptey en De Vlieger

16 november 2018
Deze week kun je bij FOX Sports genieten van mooie documentaires. Lees hieronder waar de FOX Sports DOC's over Wilfried Kanon, Geert de Vlieger en Nii Lamptey (première) te zien zijn.

Willy, voor faam en familie, zaterdag 17 november om 12.30 uur op FOX Sports 1

Als zestienjarig jochie vertrekt Wilfried Kanon, kortweg Willy, uit Abidjan. Hij verlaat zijn vaderland Ivoorkust om geld te verdienen als voetballer voor zijn alleenstaande moeder.

Na omzwervingen in Italië en Roemenië belandt hij in 2013 in Den Haag. Voor ADO speelt hij meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie en hij verovert een basisplaats in het nationale elftal van Ivoorkust.

In deze FOX Sports DOC krijgt de kijker een intieme blik op het leven van een jonge Afrikaan met één duidelijk doel: slagen in Europa. 

Bekijk deze documentaire online

  

De Vlaamse Gary Lineker, zaterdag 17 november om 21.00 uur op FOX Sports 3

Zet in België de televisie aan voor voetbal en je ziet Geert de Vlieger. Als doelman vierde hij zijn hoogtijdagen bij Willem II, tegenwoordig is hij een veelgevraagd analist en programmamaker.

Collega's noemen hem niet voor niets ‘de Vlaamse Gary Lineker’.

Bekijk deze documentaire online

 

Nii Lamptey, Koning van het duister, zondag 18 november om 22.00 uur op FOX Sports 1

Nii Odartey Lamptey werd in de zomer van 1993 als 'de nieuwe Pelé' door Aad de Mos naar PSV gehaald. Na zijn vertrek uit Eindhoven raakte zijn loopbaan in het slop en verloor Lamptey alles wat een mens in het leven kan verliezen.

Terug in zijn vaderland probeert de Ghanees de jaren vol tegenspoed voorgoed achter zich te laten.

 

Gerelateerd