Speelronde 1: ADO Den Haag - FC Utrecht

eDivisie Update: De kop is eraf!

13 november 2018
De kop is eraf! Dinsdag was de start van seizoen 2018/19 in de eDivisie. Na de eerste speelronde staat Mitchel Denkers (ADO Den Haag) aan kop in Poule A.

Vanwege de nieuwe competitieopzet spelen alle clubs uit de verschillende poules, net als in groepsfase van de Champions League, twee keer tegen elkaar in een 'heen- en terugduel'. Deze uitslagen worden bij elkaar opgeteld om tot een winnaar te komen.

Denkers versloeg Danny Hazebroek (FC Utrecht) in de tweeluik: 2-0. Lev Vinken (Ajax) en Bryan Hessing (Heracles Almelo) deelden de punten. Vinken won het eerste duel met Hessing (2-1) nog wel, maar moest het afleggen in de return (2-1). Luuk Jans (FC Emmen) debuteerde in de eDivisie met een zege op Sandro Cooijman (VVV-Venlo). In de heenwedstrijd was Jans met 1-0 te sterk en de return bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

Poules
Na de loting werden de achttien Eredivisie-clubs verdeeld over drie poules van zes. Later volgt een knock-oufase om uiteindelijk een nieuwe eDivisie-kampioen te krijgen. 

Woensdag gaat de eDivisie verder met Poule B. Daarin maakt Stefano Pinna van PSV zijn eDivisie-debuut tegen Melvin Boere die voor het eerst in actie komt voor AZ (als vervanger van Aristote Ndunu). Nick den Hamer (FC Groningen) en Floris Jorna (sc Heerenveen) gaan de strijd aan in de Derby van het Noorden en Viri Sital (Willem II) ontmoet Menno Bouhuijzen (NAC Breda) in een Brabants onderonsje. (FOX Sports)

Programma speelronde 1 | FOXSports.NL

Alle eDivisie-wedstrijden zijn elke dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 15.30 uur te zien op FOX Sports 1