Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic - © Pro Shots

USA Update: Weergaloze eerste goal Zlatan verkozen tot Doelpunt van het Seizoen

14 november 2018
Zlatan Ibrahimovic is voor de tweede dag op rij uitgeroepen tot winnaar. De allereerste treffer van de 37-jarige spits voor LA Galaxy werd dinsdag verkozen tot Doelpunt van het Seizoen in de MLS.

Ibrahimovic maakte op 31 maart zijn debuut als invaller tijdens de derby tegen Los Angeles FC. De Zweed kwam twintig minuten voor tijd van de bank en maakte zes minuten later op fantastische wijze de 3-3.

De oud-Ajacied zou in de blessuretijd ook nog eens de winnende 4-3 maken voor zijn nieuwe club, die aan het begin van de tweede helft nog met 0-3 achterstond.

Voor Ibrahimovic is het de tweede prijs in twee dagen. Hij werd maandag ook al uitgeroepen tot beste nieuwe speler in de Amerikaanse competitie.

Ondanks de 22 treffers in 27 wedstrijden van de aanvaller, haalde de Galaxy de play-offs niet. De ploeg verspeelde op de slotdag van de reguliere competitie tegen het al uitgeschakelde Houston Dynamo een voorsprong van 2-0 en verloor met 2-3, waardoor de play-offs op één punt werden gemist. (FOX Sports)