Speelronde 1: PSV - AZ

eDivisie update: Poule B is los!

14 november 2018
Nadat dinsdag Poule A van start ging, is nu ook de tweede groep begonnen aan het nieuwe eDivisie-seizoen. Stefano Pinna (PSV) heeft zijn debuut opgeluisterd met een zege op Melvin Boere van AZ (6-2) en gaat daarmee aan kop.

Het eerste duel won Pinna eenvoudig met 4-0. Vervolgens had de wereldkampioen van 2018 op de Playstation in de return meer moeite met de vervanger van Aristote Ndunu bij AZ. Pinna kwam zelfs op achterstand maar wist deze in de tweede helft om te buigen (2-2).

FC Groningen wint Derby van het Noorden
Nick den Hamer is zijn tweede seizoen in de eDivisie gestart met een zege. In het tweeluik met Floris Jorna (sc Heerenveen) was de Groninger met 3-2 te sterk. 

Het eerste duel zette Den Hamer zichzelf in een goede uitgangspositie door met 3-1 te winnen. De 1-0 zege van Jorna in de terugwedstrijd was daardoor niet genoeg om er een punt uit te slepen.

Willem II te sterk in Brabantse derby
De eerste wedstrijd tussen Viri Sital (Willem II) en Menno Bouhuijzen (NAC Breda) eindigde nog in een gelijkspel (1-1), maar in de return bleek Sital te sterk. De debutant hield lang een 1-0 voorsprong vast en in blessuretijd wist hij de score nog te verdubbelen: 2-0.

Donderdag gaat de eDivisie verder met drie debutanten. Bas Quist komt voor de eerste keer in actie voor Excelsior tegen Jimmie Donkers van Feyenoord. Debutanten Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard) en Dani Visser (De Graafschap) nemen het tegen elkaar op en de welbekende Tony Kok (PEC Zwolle) speelt zijn eerste wedstrijd tegen tegen Paskie Rokus van Vitesse. (FOX Sports)

Alle eDivisie-wedstrijden zijn elke dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 15.30 uur te zien op FOX Sports 1