LeBron James
LeBron James - © Pro Shots

USA Update: James passeert legende Chamberlain, Cora verlengt bij Red Sox

15 november 2018
LeBron James is weer een plek opgeschoven in de topscorerslijst aller tijden van de Amerikaanse NBA. De absolute vedette van Los Angeles Lakers is de nieuwe nummer vijf met een totaal van 31.425 punten. Hij passeerde Wilt Chamberlain (31.419).

James bereikte zijn nieuwe positie door 44 punten te maken in de met 126-117 gewonnen wedstrijd tegen Portland Trail Blazers.

Nog vier grootheden uit de NBA staan boven hem op de eeuwige schutterslijst, die wordt aangevoerd door Kareem Abdul-Jabbar met 38.387 punten. Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (33.643) en Michael Jordan (32.292) volgen.

James noteerde tegen de Blazers ook nog eens 10 rebounds en 9 assists. De Lakers boekten hun vierde zege op rij en staan inmiddels negende in de Western Conference.

Succescoach Cora verlengt
Boston Red Sox heeft het contract met coach Alex Cora verlengd tot en met 2021. De 43-jarige Cora leidde de Red Sox in zijn eerste seizoen naar de winst in de World Series. De ploeg met de Nederlandse international Xander Bogaerts boekte tevens meer zeges dan ooit in het reguliere seizoen.

"Alex heeft in alle opzichten indruk gemaakt op de clubleiding", lichtte voorzitter Tom Werner van de Red Sox toe. "Zijn kennis van het spel, kunde om met de spelers om te gaan en zijn ongelooflijke instinct en besluitvaardigheid hebben geleid tot een historisch seizoen. We zijn in goede handen."

Cora trad in oktober 2017 aan bij Boston. Hij is ook oud-speler van de club, die dit jaar voor de negende keer de World Series won.

Financiële details over het vernieuwde contract van de coach maakte de club niet bekend, maar vermoedelijk gaat hij er wel op vooruit in salaris. Volgens USA Today was Cora afgelopen seizoen een van de minst verdienende coaches met een geschat jaarinkomen van 800.000 dollar. (FOX Sports/ANP)