Carmelo Anthony in dienst van Oklahoma City Thunder
Carmelo Anthony in dienst van Oklahoma City Thunder - © ANP

USA Update - Anthony alweer weg bij Rockets

16 november 2018
Carmelo Anthony is na dertien wedstrijden alweer vertrokken bij Houston Rockets. De 34-jarige topbasketballer voelt zich niet op zijn plaats bij zijn nieuwe club. Anthony kwam in augustus over van Oklahoma City Thunder, waar hij na een teleurstellend verlopen seizoen graag weg wilde.

"De rol die we voor Carmelo in gedachten hadden toen hij zijn contract ondertekende, heeft hij niet gekregen. We denken daarom van beide kanten dat het beter is uit elkaar te gaan", aldus Daryl Morey, directeur van Houston Rockets.

Anthony won met de Amerikaanse basketballers drie keer goud bij de Olympische Spelen. In de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA noteert hij per wedstrijd gemiddeld 24,1 punten, 6,5 rebounds en drie assists. Hij zou bij de Rockets 2,1 miljoen euro gaan verdienen in één jaar.

Houston Rockets deed desondanks goede zaken in de NBA door Golden State Warriors te verslaan (107-86). James Harden was aan de kant van Houston met 27 punten de meest trefzekere speler. Kevin Durant nam bij de Warriors 20 punten voor zijn rekening. Sterspeler Stephen Curry ontbrak nog steeds wegens een blessure.

Golden State is met twaalf zeges en vier nederlagen voorlopig nog wel koploper in de Western Conference. (FOX Sports/ANP)

 

Kroos keert terug bij Duitsland

16 november 2018
Kroos keert terug bij Duitsland
Toni Kroos voegt zich vrijdag bij de Duitse selectie die in voorbereiding gaat op de wedstrijd van maandag tegen Nederland. De middenvelder van...