Leukste Voetbalkroeg
Leukste Voetbalkroeg - © FOXSports.NL

Dit zijn de Leukste Voetbalkroegen van Nederland

16 november 2018
De provinciewinnaars van de FOX Sports-verkiezing 'De Leukste Voetbalkroeg van Nederland 2018/2019' zijn bekend. De twaalf winnaars mogen zich een jaar lang 'De Leukste Voetbalkroeg' van de provincie noemen.

Naast de eervolle titel winnen ze een masterclass pubfood van Sligro. Op 1 december wordt in het FOX Sports-programma 'De Eretribune' onthuld welke provinciewinnaar zich 'De Leukste Voetbalkroeg van Nederland' mag noemen.

Ruim 12.500 stemmen
Sinds oktober is er via www.leukstevoetbalkroeg.nl ruim 12.500 keer gestemd op horeca met een officiële licentie van FOX Sports Zakelijk. De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen maken kans op de landelijke titel en krijgen daarvoor een mystery visit van de vakjury. De jury bestaat dit jaar uit FOX Sports-presentator Aletha Leidelmeijer, Lars van Velsum (FC Afkicken) en vertegenwoordigers van partner Sligro en Koninklijke Horeca Nederland.
 
De provinciewinnaars (in alfabetische volgorde)
 
Drenthe: Crazy-Times uit Emmen
Flevoland: Sportcafé Willem Barentsz uit Urk
Friesland: Sportcafé Drachten uit Drachten
Gelderland:  Murphy’s Home uit Arnhem
Groningen:  Sportcafé Sportplein uit Veendam
Limburg: Café Sjaen uit Neer
Noord-Brabant: Café de Coop uit Sprundel
Noord-Holland: Café De Paus uit Lutjebroek
Overijssel: Café Eigenwijs uit Kampen
Utrecht: Café BU2 uit Bunschoten-Spakenburg
Zeeland: De Heeren van Holland uit Middelburg
Zuid-Holland: Tapperij Tijdloos uit Papendrecht
  
 
Uitreiking in ‘De Eretribune’
De landelijke winnaar wordt op zaterdag 1 december live in het FOX Sports-programma ‘De Eretribune’ bekendgemaakt. De winnaar ontvangt dan uit handen van Koert Westerman de officiële ‘Leukste Voetbalkroeg 2018/2019 Kampioensschaal’, een FOX Sports Zakelijk-licentie voor een jaar en namens Sligro, partner van de verkiezing, een jaar gratis bitterballen en een ZiN Membership, waarmee de horeca-ondernemer in 2019 trainingen en evenementen kan bijwonen.
 
Horecagelegenheden zijn een populaire plek om live voetbal te kijken in Nederland. Per Eredivisiespeelronde kijken er gemiddeld 284.000 fans in de cafés met een FOX Sports Zakelijk-licentie. Vorig seizoen kroonde Café D’n Bel uit het Brabantse Bladel zich tot ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland’.
 
Over FOX Sports
FOX Sports is de thuisbasis van het Nederlandse voetbal met naast alle Eredivisiewedstrijden en play-offs ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Tweede Divisie en de edivisie. Iedere speelronde brengen de FOX Sports-presentatoren samen met het aansprekende analistenpanel het Nederlandse voetbalspektakel haarfijn in beeld. Op FOX Sports International zijn de Bundesliga en diverse Europese bekercompetities te zien, net als internationaal toptennis en grote Amerikaanse sportcompetities als MLB, NFL en NHL.
 
Over Sligro
Horecagroothandel Sligro is partner van ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland 2018/2019’-verkiezing. Met het introduceren van pubfood helpt Sligro kroegeigenaren de sfeer én de omzet voor, tijdens en na een live wedstrijd op FOX Sports te vergroten. Sligro heeft verschillende concepten en tips voor pubfood, van eenvoudige hapjes tot ambachtelijke gerechten met een eigen twist. De pubfood-concepten van Sligro zijn een mooie kans voor de horeca-ondernemer om extra omzet te genereren en een perfect visitekaartje af te geven. De concepten, tips en tricks zijn te ontdekken op Sligro.nl/pubfood.

 

Gerelateerd