Ziyech passeert Onana met een geweldig afstandsschot!

Ziyech schiet Marokko langs het Kameroen van Seedorf

16 november 2018
Hakim Ziyech was met twee goals van grote waarde voor zijn land Marokko. In het thuisduel met Kameroen werd het team van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert met 2-0 verslagen.

De Ajacied passeerde zijn clubgenoot André Onana na rust eerst vanaf 11 meter en daarna met een schot van buiten het strafschopgebied. Marokko nam door de winst de eerste plaats in de groep over van Kameroen.

Met Onana, Ziyech en rechtsback Noussair Mazraoui stonden drie spelers van Ajax aan de aftrap in Casablanca. Bij Marokko hadden met Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat nog twee spelers met een verleden in de Eredivisie een basisplaats.

Kameroen is als gastland al verzekerd van deelname aan de Afrika Cup van 2019. Toch doet de ploeg van Seedorf en Kluivert mee aan de kwalificatiereeks. Marokko kwam door de derde zege op tien punten uit vijf wedstrijden en is daarmee vrijwel zeker van plaatsing.

Mohamed Salah bezorgde Egypte in de laatste minuut de winst op Tunesië: 3-2. Beide landen hebben zich al geplaatst voor de Afrika Cup. (FOX Sports/ANP)