Samenvatting Argentinië - Mexico

Argentinië presenteert rekening aan Mexico voor vroege missers

17 november 2018
Argentinië heeft de eerste van twee oefenduels met Mexico in een zege omgezet. De ploeg van aanvoerder Nicolás Tagliafico was in Córdoba met 2-0 te sterk.

Argentinië, dat het nog altijd zonder de zich afgemelde Lionel Messi moet stellen, mocht van geluk spreken dat het niet binnen de kortste keren op een 0-2 achterstand stond.

Raúl Jiménez kopte al na een minuut op de lat, waarna de aanvaller van Wolverhampton Wanderers dertig seconden later een vrije schietkans verprutste. Het zouden meteen de laatste grote kansen zijn voor Mexico, waar Hirving Lozano ontbrak vanwege een dijbeenblessure.

Argentinië nam het heft in handen en zag Guillermo Ochoa redden op inzetten van Paulo Dybala en Lautaro Martínez. De keeper was echter kansloos, toen Ramiro Funes Mori vlak voor rust een vrije trap van Dybala binnenkopte.

De thuisploeg moest vervolgens geduld hebben tot de slotfase van de wedstrijd, voordat de tweede treffer een feit was. Argentinië kreeg bovendien een handje van Isaac Brizuela, die een lage voorzet in zijn eigen doel gleed.

Bij Mexico stond PSV’er Érick Gutiérrez in de basis. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld. (FOX Sports)

Het tweede oefenduel tussen Argentinië en Mexico zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.00 uur op FOX Sports 4

Gerelateerd