Hakim Ziyech bij Marokko
Hakim Ziyech bij Marokko - © Pro Shots

Marokko geplaatst voor Afrika Cup na verlies Malawi

17 november 2018
Marokko is gekwalificeerd voor de Afrika Cup van begin volgend jaar. De ploeg van bondscoach Hervé Renard is verzekerd van deelname door de 2-1-nederlaag van Malawi bij de Comoren.

Marokko won vrijdagavond met 2-0 van het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert. Hakim Ziyech maakte beide doelpunten in Casablanca.

Door die overwinning kwamen de Marokkanen op tien punten uit vijf wedstrijden. Malawi kon met vier punten uit vier duels nog op gelijke hoogte komen met de 'Leeuwen van de Atlas', maar door het verlies bij de Comoren is dat niet meer mogelijk.

Kameroen, dat tegen Marokko zijn eerste nederlaag onder leiding van Seedorf leed, is als gastland automatisch geplaatst voor de Afrika Cup. De 'Ontembare Leeuwen' staan met acht punten tweede. De Comoren nemen met vijf punten de derde plek in.

Zeventiende deelname Marokko
Marokko is het zesde land dat zeker is van deelname aan de Afrika Cup van 2019. Eerder kwalificeerden Madagaskar, Senegal, Tunesië en Egypte zich al voor het toernooi. Madagaskar doet voor de eerste keer mee.

Voor Marokko wordt het de zeventiende deelname. In 1976 won het Noord-Afrikaanse land het toernooi en in 2004 was het verliezend finalist. Twee jaar geleden werd in de kwartfinale verloren van Egypte (1-0).

Nigeria
Ook Nigeria plaatste zich voor de Afrika Cup van komende zomer. De Nigerianen speelden met 1-1 gelijk tegen Zuid-Afrika, dat in de laatste wedstrijd tegen Libië aan een gelijkspel genoeg heeft voor plaatsing. 

​De Afrika Cup staat volgend jaar van 15 juni tot en met 7 juli op het programma. (FOX Sports)

Gerelateerd