Persconferentie Koeman en De Ligt

De Ligt blijft bescheiden met Oranje

18 november 2018
De euforie was groot na de zege van Oranje op Frankrijk, maar binnen de selectie van bondscoach Ronald Koeman ging de blik al snel weer naar de volgende wedstrijd.

"Of ik terug ben op aarde? Volgens mij ben ik niet weg geweest'', zei verdediger Matthijs de Ligt op droge toon in het stadion van Schalke 04. "Natuurlijk hebben we het de dag erna over gehad hoe mooi het was en dat we zo goed speelden. Maar we moeten bescheiden blijven. Alleen de volgende wedstrijd telt, we moeten door.''

Tegen Duitsland, al gedegradeerd uit de A-divisie van de Nations League, heeft Oranje aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de finaleronde. Volgens de Duitse bondscoach Joachim Löw is de ploeg van Koeman maandag favoriet, ook gezien de 3-0 van vorige maand in Amsterdam.

"Veel mensen zullen daarom zeggen dat wij favoriet zijn. Maar gezien het aantal kansen dat Duitsland heeft gecreëerd, had het ook zomaar een andere wedstrijd kunnen worden'', zegt De Ligt. "Ik zie ons dus niet per se als favoriet. Maar ik denk wel dat we een goede kans hebben op een goed resultaat.'' (FOX Sports/ANP)

Zwitsers geven België pak slaag

18 november 2018
Zwitsers geven België pak slaag
Zwitserland heeft België uit de finaleronde van de Nations League gehouden. De Zwitsers van bondscoach Vladimir Petkovic knokten zich in Luzern...