Haris Seferovic
Haris Seferovic - © FOXSports.NL

Zwitsers geven België pak slaag

18 november 2018
Zwitserland heeft België uit de finaleronde van de Nations League gehouden. De Zwitsers van bondscoach Vladimir Petkovic knokten zich in Luzern na een 2-0-achterstand terug en versloegen de Rode Duivels met 5-2.

België stond al snel op een comfortabele 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Thorgan Hazard. Na een overtreding van Thibaut Courtois op Kevin Mbabu, bracht Ricardo Rodríguez de Zwitsers uit een strafschop 2-1. Via twee treffers van Haris Seferovic ging Zwitserland met een voorsprong de rust in.

Door het doelpunt van Nico Elvedi in de tweede helft passeerden de Zwitsers de Belgen op de virtuele ranglijst in groep 2. In de slotfase maakte Seferovic met een harde kopbal zijn derde goal en besliste de wedstrijd.

Zwitserland en België eindigen beide op negen punten. Het doelsaldo van de Zwitsers is echter beter. In Brussel had België in oktober met 2-1 gewonnen. (FOX Sports/ANP)

Vandaag op FOX Sports - 19 november

19 november 2018
Vandaag op FOX Sports - 19 november
Veel DOC's vandaag op FOX Sports en natuurlijk is Hans Kraay jr. present bij FOX Sports Vandaag om voor- en achteraf zijn licht te laten schijnen...