Oranje speelt maandagavond tegen Duitsland met twee andere namen dan tegen Frankrijk: Kenny Tete en Quincy Promes vervangen PSV'ers Denzel Dumfries en Steven Bergwijn.

"Bergwijn heeft weer last van een enkel gekregen", zei bondscoach Ronald Koeman voor de camera van de NOS. "Dan moet ik hem in bescherming nemen. Ik kies voor een fris koppel op de rechterkant."

Over zijn keuze voor Tete zegt Koeman: "We denken dat Denzel alles kan, maar Tete is fit en kan denk ik nu even meer brengen. Tete en Promes hebben de hele week als koppel goed getraind bij de reserves. Ze mogen het nu laten zien."

Oranje klopte Frankrijk afgelopen vrijdag in De Kuip met 2-0. Vanavond is Duitsland de tegenstander in de Veltins Arena in Gelsenkirchen. De thuiswedstrijd tegen de Duitsers won Nederland met 3-0.

Oranje heeft aan één punt genoeg om groepswinnaar te worden in poule A. Als dat gebeurt, dan ontstaat er een extra 'ontsnappingroute' wanneer het in de kwalficatiereeks voor het EK 2020 onverhoopt verkeerd gaat.

Plaatst Nederland zich via die route niet, dan heeft het namelijk de play-offs achter de hand om tóch kans te maken op deelname aan het eindtoernooi. De finaleronde van de Nations League wordt in juni 2019 gespeeld in Portugal. (FOX Sports)

Opstelling Nederland: Cillessen; Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, F. de Jong, Wijnaldum; Promes, Memphis, Babel.

Opstelling Duitsland: Neuer; Hummels, Rudiger, Süle; Schulz, Kroos, Kimmich, Kehrer; Sane, Werner, Gnabry.

Gerelateerd