Oranje
Oranje - © Pro Shots

Oranje pakt groepswinst na spectaculaire comeback in Duitsland

19 november 2018
Het Nederlands elftal heeft in de absolute slotfase gezorgd voor een spectaculaire ommekeer in de wedstrijd tegen Duitsland. Lang keek Oranje tegen een 2-0 achterstand aan, maar na twee late goals werd een punt gepakt in Gelsenkirchen: 2-2.

Oranje gaf veel ruimte weg tegen Duitsland, dat al wist dat het degradeert uit de poule. De ploeg van Koeman keek in Gelsenkirchen na 20 minuten al tegen een achterstand van 2-0 aan, door mooie goals van de Duitse aanvallers Timo Werner en Leroy Sané.

Oranje ontsnapte in de tweede helft aan meer tegentreffers en wist in de slotfase tegen alle verwachtingen in nog op gelijke hoogte te komen. Het Nederlands elftal kwam in de laatste vijf minuten langszij door prachtige doelpunten van Quincy Promes en Virgil van Dijk: 2-2.

Dankzij die miraculeuze ontsnapping heeft Oranje nu een extra kans om zich te plaatsen voor het EK. Op basis van het doelsaldo in de onderlinge resultaten houdt het Nederlands elftal wereldkampioen Frankrijk onder zich en gaat zo naar de finaleronde.

Oranje mag nu volgend jaar met Engeland, Portugal en Zwitserland gaan strijden om de eindzege in het nieuwe landentoernooi. (FOX Sports/ANP)