Los Angeles Rams
Los Angeles Rams - © Pro Shots

USA Update: Records sneuvelen in knettergekke clash tussen Rams en Chiefs

20 november 2018
Los Angeles Rams heeft de waanzinnige clash met Kansas City Chiefs op de valreep uit het vuur gesleept. In een wedstrijd waar nog jaren over gesproken zal worden was de thuisploeg op het nippertje met 54-51 te sterk.

De kraker tussen twee van de beste ploegen én quarterbacks dit seizoen werd op voorhand gezien als een mogelijk opwarmertje voor de Super Bowl. Beide teams hadden tot maandagavond negen overwinningen tegenover één nederlaag staan.

Touchdown-regen
De topper stelde op zijn zachtst gezegd niet teleur. De Rams hadden meteen een voorsprong te pakken, maar wisten de Chiefs nooit definitief af te schudden. Terwijl het aan beide kanten touchdowns regende - maar liefst veertien in totaal - leken de bezoekers in de slotfase zelfs met de zege aan de haal te gaan.

Kansas City-quarterback Patrick Mahomes combineerde met minder dan drie minuten op de klok met Chris Conley voor een 47-51 voorsprong.

Jared Goff van de Rams had echter nog wat speciaals achter de hand. De spelverdeler vond Gerald Everett met een pass over veertig yards én de winnende touchdown: 54-51.

De wedstrijd zou oorspronkelijk in Mexico gespeeld worden, maar werd vanwege het slechte veld toch in Los Angeles afgedraaid.

Een geluk voor de thuisfans, die nu ook nog eens getuige waren van een reeks aan records tijdens de instant classic.

 

Records
De clash die door Goff werd omschreven als ‘vier kwarten van krankzinnigheid’ is met een totaalscore van 105 het duel met de meeste punten ooit tijdens Monday Night Football.

De monsterscore is daarnaast de derde uitslag op de eeuwige ranglijst na de duels Redskins - Giants (72-41) uit 1966 en Bengals - Browns (58-48) uit 2004.

Kansas City is bovendien het eerste team in de geschiedenis van de NFL dat verliest met een score van 50 punten of meer.

De verliezende quarterback Mahomes is de eerste spelverdeler met zes touchdown-passes op een maandagavond. Hij had een persoonlijk record met in totaal tot 478 yards, maar kwam vanwege twee intercepties in de laatste minuut van de wedstrijd net tekort voor de zege. (FOX Sports)

Vandaag op FOX Sports - 20 november

20 november 2018
Vandaag op FOX Sports - 20 november
Vandaag de laatste wedstrijd van speelronde 14 uit de Keuken Kampioen Divisie tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax. Daarnaast oefent Marokko tegen...