Samenvatting Boca Juniors - River Plate (korte versie)

Superclásico op herhaling: De apotheose van de Copa Libertadores

24 november 2018
Zaterdag een wedstrijd die je als voetballiefhebber niet mag missen: deel twee van de Superclásico tussen aartsvijanden River Plate en Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores. Na het gelijkspel in de heenwedstrijd zijn zinderende spanning en weergaloos spektakel gegarandeerd.

De clash tussen de twee topclubs uit Buenos Aires wordt al jaren gezien als de meest beladen derby ter wereld. Nu het Zuid-Amerikaanse clubkampioenschap op het spel staat, schakelen de beide ploegen en supportersscharen nog een tandje bij.

River Plate en Boca Juniors mogen allebei nog dromen van de eindzege in aanloop naar de apotheose van het toernooi. De heenwedstrijd in La Bombonera, de thuishaven van Boca Juniors, eindigde twee weken geleden in een 2-2 gelijkspel. Uitdoelpunten tellen echter niet dubbel in de finale.

Evenwicht
De thuisploeg kwam via Ramon Abila en Darío Benedetto twee keer op voorsprong, maar een fraaie treffer van Lucas Pratto en een eigen doelpunt van Carlos Izquierdoz zorgden ervoor dat de ploegen in evenwicht bleven voor de return.

Voor Benedetto was het alweer de vierde goal in drie internationale wedstrijden. De aanvaller had in de halve finales vrijwel in zijn eentje Palmeiras over de knie gelegd (2-0 en 2-2).

Boca Juniors stond tien keer eerder in de eindstrijd van de Copa Libertadores en mocht zes keer de trofee omhooghouden. River Plate was drie keer succesvol in de vijf eerdere finales. Deze vallen echter allemaal in het niet in vergelijking met de editie van 2018: de eerste Superclásico in de finale van een internationale finale.

Dat deze finale leeft onder de Argentijnen werd tijdens de afsluitende training van Boca Juniors nog maar eens bevestigd. Het stadion La Bombonera was tot de nok toe gevuld met supporters die hun 'Boquita' massaal aanmoedigden tijdens de generale repetitie voor de return. (FOX Sports)

De tweede wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores zie je zaterdag om 21.00 uur op FOX Sports 4