Washington Capitals vieren feest
Washington Capitals vieren feest - © Pro Shots

USA Update: Capitals verslaan Blackhawks, LeBron is Cavs de baas

22 november 2018
Washington Capitals heeft voor de derde wedstrijd op rij gewonnen. De regerend kampioen in de NHL versloeg Chicago Blackhawks: 4-2.

De zege was vooral te danken aan goalie Braden Holtby, die liefst 37 saves liet optekenen. Tom Wilson, André Burakovsky en Michal Kempny zette de Capitals op een comfortabele 3-0 voorsprong, waarna Chicago via Brandon Saad en Erik Gustafsson de spanning in de wedstrijd terugbrachten. Een goal van Devante Smith-Pelly bracht aan alle twijfel een eind.

Washington is door de drie achtereenvolgende overwinningen opgeklommen naar de middenmoot in de Eastern Conference. In het westen hebben de Blackhawks (kampioen in 2010, 2013 en 2015) een inhaalslag te slaan: zij staan elfde van de vijftien.

James is Cavs de baas
LeBron James heeft Los Angeles Lakers aan een uitzege op zijn oude club Cleveland Cavaliers geholpen (109-105). King James scoorde 32 punten en pakte veertien rebounds tegen zijn voormalige ploeggenoten.

James kreeg een warm welkom van de supporters van zijn oude club. Die waren nog niet vergeten hoe hij Cleveland Cavaliers twee jaar geleden kampioen van de NBA maakte.

De 33-jarige LeBron James debuteerde in 2003 voor Cavaliers. Hij speelde van 2010 tot en met 2014 voor Miami Heat maar keerde vervolgens weer terug naar de club waar hij zijn loopbaan begon. Hij stapte afgelopen zomer over naar LA Lakers. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd