Joakim Nordstrom (links)
Joakim Nordstrom (links) - © Pro Shots

USA Update: Penguins en Sprong onderuit, Curry ongedeerd bij verkeersongeval

24 november 2018
Pittsburgh Penguins heeft het lek nog altijd niet boven. Het team van Daniel Sprong verloor na verlenging met 2-1 van Boston Bruins.

De Penguins leken woensdagnacht even aan de beterende hand met een 5-1 overwinning in eigen huis op Dallas Stars. De nederlaag tegen de Bruins was echter alweer de vijfde achtereenvolgende nederlaag buitenshuis

De laatste keer dat de kampioen van 2016 en 2017 twee wedstrijden op rij wist te winnen was in oktober. Door de reeks negatieve resultaten is Pittsburgh afgezakt naar de laatste plaats in de Metropolitan Division.

Evgeni Malkin zette Pittsburgh tegen de Bruins nog wel op een voorsprong in de tweede periode, maar Jake DeBrusk trok de stand even later weer gelijk. Joakim Nordstrom bezorgde de thuisploeg vervolgens de zege in overtime.

Sprong, die vorige week zijn rentree maakte na twee weken op de reservebank, kreeg opnieuw speeltijd. De 21-jarige Amsterdammer stond een kleine vijf minuten op het ijs.

Curry ongedeerd bij verkeersongeval
Basketbalvedette Stephen Curry van NBA-kampioen Golden State Warriors is met de schrik vrijgekomen bij een verkeersongeval in Oakland. De guard bleef ongedeerd toen zijn Porsche werd aangereden door een andere auto.

Curry had geen schuld aan het ongeval. Een andere bestuurder raakte op het natte wegdek de controle over zijn voertuig kwijt en spinde. De auto botste daardoor tegen de wagen van Curry. Terwijl de bolide aan de kant van de weg stond, werd deze even later opnieuw aangereden door een derde auto.

Curry miste de laatste zeven wedstrijden van de Warriors met een liesblessure. De topschutter zal ook komend weekeinde aan de kant blijven.

Curry bedankte via Twitter zijn fans voor de tekenen van medeleven.

Mickelson wint 'The Match' en negen miljoen dollar
Golfer Phil Mickelson mag negen miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven. Hij versloeg vrijdag in Las Vegas tijdens een showduel zijn grootste concurrent Tiger Woods in The Match.

De 48-jarige Mickelson won na 22 holes, nadat de reguliere 18 holes op de Shadows Creek Golf Course geen winnaar opleverden. De vijfvoudig majorwinnaar was al een paar keer dicht bij de overwinning, maar sloeg op de vierde extra hole toen de schemer al was ingevallen alsnog toe.

Woods (42) en Mickelson waren jarenlang elkaars grootste concurrenten die nauwelijks een woord wisselden, maar die animositeit is geleidelijk aan veranderd in een vriendschap. Woods, goed voor veertien majorzeges, en 'Lefty' oefenen tegenwoordig vaak samen. (FOX Sports/ANP)