Sjeng Schalken wint CTL 2018
Sjeng Schalken wint CTL 2018 - © FOXSports.NL

Schalken wint Curaçao Tennis Legends

25 november 2018
Sjeng Schalken volgt Fernando González op als winnaar van de Curaçao Tennis Legends. De Limburger nam daarmee revanche voor de finale van vorig jaar waarin hij de zege aan de Chileen moest laten. In de finale versloeg Schalken de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira.

Toernooiwinnaar Schalken: "Uiteraard ben ik blij met mijn overwinning, maar het was vooral geweldig om de lachende gezichten van de kinderen hier te zien. Het is mooi dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de tennissport op dit fantastische eiland."

Bijzonder was het optreden van de lokale tennistopper Timothy Blok (23) uit Willemstad in de dubbel. Blok verving de geblesseerde Nicolás Lapentti en samen met Henri Leconte nam hij het op tegen oud-wereldkampioenen dubbelspel Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. De overwinning was dichtbij voor het gelegenheidsduo Blok/Leconte, maar de ervaring van Haarhuis/Eltingh gaf de doorslag in de beslissende tie-break. Voor Blok was het een "fantastische ervaring" om met de Legends op het Centre Court te staan.

Masterclass en clinics
Naast drie dagen lang toptennis en entertainment op het Centre Court van Santa Barbara Beach & Golf Resort in Nieuwpoort verzorgden de zes tennislegendes – Sjeng Schalken, Nicolás Lapentti, Wayne Ferreira, Jacco Elting, Henri Leconte en Paul Haarhuis – verschillende activiteiten op het eiland.

Op dinsdag werd er gezocht naar de nieuwe Jean-Julien Rojer en Kiki Bertens tijdens een masterclass voor de meest talentvolle tennisjeugd van Curaçao, op vrijdag gaven de legends een tennisclinic op het Brionplein in Willemstad voor 150 schoolkinderen en op de slotdag kregen de tenniskampioenen bezoek van de kinderen van stichting Siloam. Ook werd er een cheque overhandigd aan Stichting CliniClowns Curaçao. 

Derde editie in 2019?
Toernooidirecteur Eric Kersten kijkt stiekem alweer uit naar volgend jaar: "Ook dit jaar was het weer fantastisch om dit toernooi te mogen organiseren op het prachtige Curaçao. De spelers komen hier graag  en dankzij onze sponsoren hebben we een mooie tweede editie kunnen neerzetten. We komen volgend jaar graag terug voor de Curaçao Tennis Legends 2019." (FOX Sports)

Gerelateerd