River Plate-fans
River Plate-fans - © Pro Shots

Finale Copa Libertadores opnieuw uitgesteld

25 november 2018
De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors gaat opnieuw niet door. Nadat de wedstrijd al van zaterdag naar zondag werd verschoven na een aanval op de bus van Boca, werd er een paar uur voor de aftrap alsnog een streep door het duel gezet.

Het bestuur van de Conmebol overlegt dinsdag met de voorzitters van de twee clubs uit Buenos Aires over een nieuwe datum.

Volgens Argentijnse media wil Boca Juniors dat de tweede wedstrijd helemaal niet meer gespeeld wordt en dat het de eindzege toegewezen krijgt na alle ongeregeldheden van zaterdag rond het Monumental-stadion van River Plate. 

Gewond
Boca Juniors wilde zondag niet aantreden voor deel twee van de Superclásico. De spelers van Boca voelen zich niet in staat om te voetballen, na de aanval op hun bus toen ze zaterdag op weg waren naar de aartsrivaal en stadgenoot.

Diverse spelers raakten gewond door rondvliegend glas en hadden last van hun ogen door traangas.

Verklaring
Enkele uren voor de aftrap zondag meldde Boca Juniors in een verklaring dat het niet wilde spelen. De clubleiding verzocht de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol om de wedstrijd op te schorten, omdat de omstandigheden niet gelijkwaardig zijn.

Twee weken geleden eindigde het eerste duel in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors, in 2-2. Die wedstrijd werd ook al met een dag uitgesteld, toen vanwege het slechte weer. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd