Chris Carson
Chris Carson - © Pro Shots

USA Update: Seahawks winnen van Panthers na supersalto

26 november 2018
Seattle Seahawks heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om een play-offticket. De kampioen van 2013 zette directe concurrent Carolina Panthers met 30-27 opzij.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in het derde kwart van de wedstrijd van Chris Carson. De runningback liet zien hoe atletisch hij is door na deze salto keurig op zijn voeten te landen:

In het vierde kwart ging het pas echt los. Bij een stand van 20-20 leek de thuisploeg uit North Carolina er met de winst vandoor te gaan na een touchdown van Christian McGaffrey. De Seahawks - en met name quarterback Russell Wilson - pasten daarvoor.

Met minder dan vier minuten te gaan staken de Seahawks het veld over voor een touchdown en terwijl de klok de nul aantikte schoot kicker Sebastian Janikowski de bal tussen de palen voor de beslissende drie punten.

Play-offs
Het was een dure nederlaag voor de Panthers, die met meerdere ploegen om de laatste plekken in de play-offs strijden. Met nog vijf wedstrijden te gaan, hebben vijf ploegen een reële kans op de twee plekken in de 'wild card' die te vergeven zijn.

Toronto verstevigt postitie
Toronto Raptors hebben hun leidende positie in de Eastern Conference van de Amerikaanse NBA verstevigd met een zege op Miami Heat: 125-115. Het was al de vijfde keer op rij dat de Raptors sterker waren dan Miami. Kawhi Leonard was topschutter voor de Canadese ploeg met 29 punten.

Dwyane Wade maakte er 35 voor de verliezers uit Miami. Vooral dankzij zijn inbreng kon Heat nog een beetje bijblijven, maar de Raptors waren de hele wedstrijd de betere ploeg. De ploeg uit Toronto staat nu op zeventien zeges tegen vier nederlagen in dit seizoen.

Los Angeles Clippers voert de stand aan in de Western Conference na een zege op Portland Trail Blazers: 104-100. Tobias Harris nam de Clippers bij de hand met 34 punten. (FOX Sports)