Superclásico uitgesteld: "Een trieste dag voor het Argentijnse voetbal"

"Rellen Superclásico schuld van 'maffia'"

26 november 2018
De harde kern van de fans van River Plate zit achter de rellen bij de finale van de Copa Libertadores tegen Boca Juniors. Dat zegt de burgemeester van Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta.

"Dit is de maffia van het Argentijnse voetbal" aldus de eerste man van de stad. Beide clubs komen uit Buenos Aires.

Voorafgaande aan het duel van zaterdag werd de spelersbus van Boca Juniors aangevallen door de hooligans van River Plate. Meerdere spelers raakten gewond en de wedstrijd werd aanvankelijk een dag uitgesteld. Ook op zondag wilde Boca niet spelen. Hoe het verder moet, wordt dinsdag bekend. De eerste ontmoeting van de eindstrijd eindigde gelijk (2-2).

Wraakactie
Volgens Larreta was er sprake van een wraakactie. "Een dag voor de wedstrijd heeft de politie een inval gedaan bij de leider van de hooligans, waarbij geld en tickets in beslag zijn genomen. Deze groep heeft al vijftig jaar grote invloed. Ze zijn de oorzaak van veel ongeregeldheden.''

Geen voetbal, maar business
De betreffende groep wordt ook wel Barra Brava genoemd. Volgens Tim Vickery, expert in Zuid-Amerikaans voetbal, is de organisatie veel meer dan een supportersclub. "Het is geen passie, maar business waar het om gaat", zo verklaarde hij tegenover de BBC. "Men houdt zich bezig met verschillende dubieuze activiteiten. Zwarte handel in kaarten is er daar één van. Barra Brava voelt zich gedwarsboomd door de politie en heeft teruggeslagen."

Larreta heeft beide clubs inmiddels opgeroepen mee te werken aan een omvangrijk onderzoek. "Onze grootste uitdaging is deze groepering aan banden te leggen. We zullen alles doen wat nodig is." (ANP)

River Plate - Boca Juniors is LIVE te zien op FOX Sports

Vandaag op FOX Sports - 1 december

26 november 2018
Vandaag op FOX Sports - 1 december
Vier Eredivisie-duels op zaterdag, waaronder AZ - Willem II en Vitesse - FC Emmen. Daarnaast zie je op FOX Sports de Duitse kraker tussen Werder...

Gerelateerd