Kenley Jansen
Kenley Jansen - © Pro Shots

USA Update: Kenley Jansen positief na hartoperatie, perfect eerbetoon Texans

27 november 2018
Kenley Jansen heeft in de Verenigde Staten een hartoperatie goed doorstaan.

De op Curaçao geboren pitcher van de Los Angeles Dodgers en van Oranje stuurde van zijn ziekenhuisbed in Californië een optimistische boodschap de wereld in via Twitter.

“Jongens, het gaat goed met mij. De narcose is eindelijk uit mijn lijf verdwenen. Geniet van de spirit van kerstmis en ik zie jullie snel in 2019, sterker dan ooit.”

Jansen verloor vorige maand met de Dodgers in de World Series van Boston Red Sox. Begin augustus werden bij hartritmestoornissen vastgesteld, die aanvankelijk met bloedverdunners en hartmedicatie werden opgevangen. Een nieuwe hartoperatie, zijn tweede in zes jaar, bleek echter noodzakelijk.

Jansen zal de komende maanden nog rustig aan moeten doen. Hij is naar verwachting in 2019 tijdig hersteld om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.

Houston Texans eert overleden eigenaar
In de NFL had Houston Texans een fraai eerbetoon in petto voor de vorige week overleden eigenaar Robert "Bob" McNair (81). De koploper van de AFC South versloeg Tennessee Titans met 34-17 voor de achtste zege op rij.

Met de succesvolle reeks verbraken de Texans het clubrecord, dat tot maandag op zeven stond. Houston is nu tevens de enige club in de NFL-historie die acht achtereenvolgende wedstrijden heeft gewonnen na een seizoenstart met drie nederlagen.

De Texanen draaiden tegen de Titans een vroege 0-10 achterstand om in een ruime voorsprong.

Demaryius Thomas tekende voor zijn eerste twee touchdowns namens Houston, quarterback Deshaun Watson was goed voor een maximale score, terwijl Lamar Miller na een rush van 97 yards de end zone bereikte.

De touchdown van Miller was de langste run in de clubgeschiedenis en de langste in de NFL sinds hij hetzelfde kunstje flikte in dienst van Miami Dolphins in 2014.

De 27-jarige running back is de enige speler ooit met twee touchdowns van 95 yards of langer.

Gerelateerd