Van Bommel: "We houden nooit rekening met de wedstrijd na deze

Van Bommel: "Feyenoord telt pas vanaf donderdag"

27 november 2018
Mark van Bommel is niet van plan woensdag in de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona in de Champions League rekening te houden met de belangrijke ontmoeting met Feyenoord van zondag in de Eredivisie.

De trainer is met PSV dicht bij uitschakeling in Europa, maar dat maakt de ontmoeting met de Spanjaarden naar de mening van Van Bommel niet minder belangrijk.

"We houden nooit rekening met de wedstrijd na deze'', zei de coach dinsdag in het Philips-stadion. "We zijn altijd bezig met het eerstkomende duel. We hebben eerder ook de uitwedstrijd tegen FC Barcelona gehad, terwijl we de zondag erna tegen Ajax moesten. Toen hebben we daar ook geen rekening mee gehouden. Misschien kun je zeggen: jullie zijn uitgeschakeld in de Champions League. Daar heb je helemaal gelijk in. Maar wij maken daar geen onderscheid in.''

FC Barcelona is niet met de sterkst mogelijke selectie naar Eindhoven gekomen voor de uitwedstrijd van woensdag tegen PSV in de Champions League. Onder anderen Luis Suárez (rechterknie), Rafinha (gescheurde kruisband in linkerknie) en Sergi Roberto (hamstring) zijn in Spanje achtergebleven, net als Oranje-international Jasper Cillessen. De tweede keeper van Barcelona heeft een lichte spierblessure in zijn rechterbeen.

Messi
Lionel Messi is wel van de partij in het Philips-stadion en doet normaal gesproken vanaf het begin mee. Dat is leuk voor de PSV-fans, maar ook voor de spelers. "Als Uruguayaan kan en mag ik zeker fan zijn van een grote speler uit Argentinië'', zei Gastón Pereiro, die dit seizoen onder Van Bommel zeker is van een basisplaats. Onder Phillip Cocu, de voorbije seizoenen de eindverantwoordelijke in Eindhoven, was dat wel anders. "Het is bijzonder tegen Messi te spelen. Ik ben daar heel erg blij mee.'' (FOX Sports/ANP)

Feyenoord - PSV, zondag om 14.30 uur LIVE op FOX Sports 1