Bus Boca Juniors aangevallen
Bus Boca Juniors aangevallen - © ANP

Return Superclásico op 8 of 9 december buiten Argentinië

27 november 2018
De return van de finale van de Copa Libertadores wordt op 8 of 9 december gespeeld buiten Argentinië. Dat heeft de organiserende voetbalbond Conmebol zojuist bekend gemaakt.

In een later stadium wordt bekend op welke neutrale plaats de Superclásico afgewerkt zal worden. De kans is groot dat dat het duel tussen River Plate en Boca Juniors wordt gespeeld in Paraguay. Dat liet Conmebol-president Alejandro Domínguez weten na een lang beraad tussen beide clubs in Asucion, de hoofdstad van Paraguay.

De return in de finale stond eerst voor afgelopen zaterdag gepland. Voorafgaande aan het duel werd de spelersbus van Boca Juniors aangevallen door de hooligans van River Plate. Meerdere spelers raakten gewond en de wedstrijd werd aanvankelijk een dag uitgesteld.

Onderzoek naar supportersrellen
Op zondag wilde Boca niet spelen, waardoor dinsdag overlegd zou worden over het vervolg. Boca wil dat de return helemaal niet meer wordt gespeeld. In een brief aan de Conmebol vroeg de club om River te diskwalificeren en om Boca uit te roepen tot winnaar van het prestigieuze toernooi.

Eerder op dinsdag werd bekend dat er een tuchtrechtelijk onderzoek is gestart naar River Plate. De club krijgt 24 uur de tijd om te bewijzen dat ze niets te maken heeft met de supportersrellen. De Conmebol wacht het onderzoek eerst af en zou dan alsnog tot een ander besluit kunnen komen, zei Dominguez op een persconferentie.

Twee weken geleden eindigde het eerste duel in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors, in 2-2. Die wedstrijd werd ook al met een dag uitgesteld, toen vanwege het slechte weer. (FOX Sports/ANP)