Tony Kok
Tony Kok - © FOXSports.NL

eDivisie update: PEC ongeslagen na moeizame zege in topper

29 november 2018
Tony Kok (PEC Zwolle) heeft ook de derde wedstrijd in de groepsfase van de eDivisie winnend afgesloten. Over twee duels met Dani Visser (De Graafschap) won Kok nipt: 5-4.

De eSporter van PEC gaat daardoor ongeslagen aan kop in groep C. Het eerste duel met Visser leek Kok eenvoudig te winnen toen hij bij rust met 2-0 voor stond. In de tweede helft wist Visser de achterstand echter ongedaan te maken. Eén minuut voor tijd wist Kok het duel alsnog naar zich toe te trekken: 3-2. 

Ook de return ging gelijkop. PEC Zwolle kwam nog wel op voorsprong, maar de stand werd al snel gelijk getrokken. Uiteindelijk maakte De Superboeren, na een nieuwe achterstand, in blessuretijd nog gelijk. Dat bleek over beide wedstrijden net niet genoeg (5-4).

Excelsior sterkste in knotsgekke strijd met Vitesse

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Paskie Rokus (Vitesse) het eerste duel met Bas Quist (Excelsior) overtuigend wist te winnen: 0-3.

Die stand werd in de tweede wedstrijd al in de eerste helft gelijk getrokken. Een kwartier voor tijd trok Quist de wedstrijd naar zich toe door de voorsprong te vergroten. Met nog een treffer vijf minuten voor tijd was de wedstrijd beslist. Het doelpunt van Rokus in blessuretijd was alleen nog voor de statistieken (4-5).

Feyenoord overtuigend langs Fortuna

Jimmie Donkers (Feyenoord) ging vrij eenvoudig met de overwinning aan de haal in het treffen met Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard). In de uitwedstrijd was Donkers al met 1-4 te sterk en thuis werd Oemrawsingh met 3-2 opzij gezet. (FOX Sports)