Superclásico uitgesteld: "Een trieste dag voor het Argentijnse voetbal"

Santiago Bernabéu theater voor return Superclásico

29 november 2018
De veelbesproken return in de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wijkt uit naar Madrid. In Santiago Bernabéu nemen de kemphanen het tegen elkaar op.

 

De return werd zaterdag ontsierd door ongeregeldheden in de straten van Buenos Aires. De supporters van River Plate vielen de spelersbus van Boca Juniors aan.

Meerdere spelers raakten gewond. De wedstrijd werd aanvankelijk verplaatst naar zondag, maar kon ook toen geen doorgang vinden.

De wedstrijd wordt op zondag 9 december afgewerkt. Het eerste duel in de finale van het grootste toernooi van Zuid-Amerika eindigde in 2-2.

Straf
De voetbalbond heeft River Plate een straf opgelegd van twee wedstrijden zonder publiek in 2019 naar aanleiding van de ongeregeldheden. De club heeft daarnaast een boete van 400.000 dollar gekregen.

Boca Juniors had bij Conmebol een klacht ingediend en wilde als winnaar van de finale worden aangewezen. De bond heeft de club in het ongelijk gesteld. Boca Juniors heeft een week om in beroep te gaan. (FOX Sports/ANP)

River Plate - Boca Juniors zie je op 9 december vanaf 20.30 uur LIVE op FOX Sports

Gerelateerd